U bent hier:

“Wie is de FSR RCH?’’

“Wie is de FSR RCH?’’

Op de tweede verdieping van het Initium is de kamer van de FSR RCH te vinden. De studenten die wel eens les hebben gehad in het Initium zijn ongetwijfeld een keer langs onze kamer gelopen. Toch komt het nog steeds voor dat studenten zich afvragen wie wij nou eigenlijk zijn.

Om jullie van deze vraag te verlossen, willen wij ophelderen wie wij zijn en wat wij doen! Wij zijn een facultaire studentenraad, die wordt gevormd door zeven gedreven studenten. Met een bevlogen instelling zetten wij ons in voor onze medestudenten van de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht, Criminologie en Law in Society.

 

Wat wij doen

Achter de schermen wordt er een heleboel door ons geregeld. De taken en bevoegdheden van de facultaire studentenraad lijken sterk op die van de universitaire studentenraad. Echter, de onderwerpen zijn vaak anders, omdat er op facultair niveau andere zaken relevant zijn dan op universitair niveau.

Als studentenraad staan wij in direct contact met verschillende organen binnen de faculteit. Zo vergaderen wij onder andere met de onderdeelcommissie, de opleidingscommissie en het faculteitsbestuur. Bij sommige onderwerpen hebben wij namelijk een instemmingsrecht. Het zijn dan vaak onderwerpen als de begroting, de samenwerking van de faculteit met externe partners, de kwaliteitszorg en het vaststellen of wijzigen van het faculteitsreglement van de onderwijs- en examenregelingen.

Laatst hebben wij het bijvoorbeeld met het faculteitsbestuur gehad over het aantal oefententamens dat per vak beschikbaar wordt gesteld. Met ons instemmingsrecht zijn wij in staat om te voorkomen dat er beslissingen worden gemaakt die nadelig zijn voor studenten en kunnen wij problemen onder de aandacht van het faculteitsbestuur brengen. Is er bijvoorbeeld onvrede over een bepaald vak of tentamen, dan kunnen wij dit aankaarten! Daarnaast vergaderen wij elke week met elkaar en bespreken wij de actuele zaken die zich binnen de faculteit afspelen.

In ons beleidsplan wordt in hoofdlijnen beschreven waar wij het komend jaar de focus op zullen leggen. Denk hierbij aan belangrijke thema’s als onderwijskwaliteit, digitalisering, studentenwelzijn, inclusie en duurzaamheid. Het beleidsplan is op onze Canvas pagina voor alle rechtenstudenten toegankelijk!

Naast al het werk achter de schermen willen wij natuurlijk in nauw contact met de studenten blijven. Zo gaan we binnenkort themamiddagen houden waar wij onder meer onder het genot van een broodje kroket met de studenten een leuk praatje willen houden. Volg ons Instagram-account om op de hoogte te blijven! Mocht je dit toch missen, dan is er altijd nog de gelegenheid om een gezellig praatje te houden door bij onze inloopuren langs te komen.

 

Klachten, suggesties of ideeën?

Om optimaal de belangen van de studenten te kunnen behartigen, is het belangrijk dat de studentenraad weet wat er onder de studenten speelt. De studentenraad heeft een Klachtenfunctionaris die altijd klaarstaat om studenten die tegen iets aanlopen te begeleiden.

Wij vinden het belangrijk dat er binnen de faculteit ruimte wordt gemaakt voor zulke gesprekken en dat studenten natuurlijk verbeteringen kunnen aankaarten. Voor klachten binnen de faculteit, suggesties en ideeën kun je gerust contact op nemen via onze e-mail of kom gerust langs ons kamer!

 

De raadsleden

De FSR Rechtsgeleerdheid 2022-2023 wordt gevormd door:

· Colin Naipal – Voorzitter

· Guul Akyuz – Vicevoorzitter

· Linda Li – Penningmeester

· Najoua Sabbar – Secretaris

· Suayip Aktaș – Coördinator Communicatie

· Batuhan Sakarya – Klachtenfunctionaris

· Vita Samsom – Coördinator PR / Marketing

Check vooral ons sociale media-account voor een korte introductie van elk raadslid!

 

Contact

Ben je benieuwd wat wij nog meer allemaal doen en wil jij ons volgen? Wij hebben meerdere kanalen waarop je ons kunt volgen en bereiken!

· E-mail: fsr.rechten@vu.nl

· Instagram: @fsr.rch

· LinkedIn: FSR Rechtsgeleerdheid Vrije Universiteit

· Canvas pagina: https://canvas.vu.nl/enroll/FABDBX

· Inloopuren: op de maandag, dinsdag en donderdag is de FSR-ruimte op de tweede verdieping van het Initium gebouw (IN2B-91) van 12:30 tot 13:30 uur voor iedereen geopend die onder het genot van een kopje koffie of thee iets wil bespreken, een klacht wil indienen of gewoon gezellig een praatje wilt maken!