U bent hier:

In gesprek met Bestuurslid Media – Giorgio Meulman

Wat houdt jouw functie in?
Als Bestuurslid Media ben ik voornamelijk bezig met het promoten van QBDBD. Ik zorg ervoor dat onze leden goed op de hoogte blijven van de evenementen van QBDBD en dat we nieuwe leden aantrekken. Dit houdt in dat ik de sociale media van de vereniging beheer en daarop al onze evenementen promoot. Hierbij kan gedacht worden aan Facebook, Instagram en LinkedIn.

Om de evenementen goed te kunnen promoten, moeten er natuurlijk ook voldoende promotiemiddelen zijn. Hier zorgt het Bestuurslid Media voor, door alle posters, flyers en ander promotiemateriaal te ontwerpen met programma’s zoals Photoshop en Adobe Illustrator. Ik ben dus eigenlijk de ontwerper van de vereniging.

Daarnaast beheer ik de website van QBDBD. Ik zorg ervoor dat alles up-to-date is en werkt. Op de website plaats ik alle foto’s van de vereniging, waaronder die van onze evenementen, commissies en het bestuur. Ik ben dan ook veel bezig met het maken, bewerken en publiceren van foto’s.

Daarnaast heb ik dit jaar ook twee commissies begeleid, waaronder de Incretusredactie. Het Bestuurslid Media is namelijk de hoofdredacteur van de Incretus, het verenigingsblad van QBDBD. Samen met mijn enthousiaste Incretusredactie zorg ik ervoor, dat er wekelijks interessante juridische artikelen geplaatst worden op de website van de Incretus. Naast de Incretusredactie begeleid ik ook met veel plezier de Sportcommissie.


De Incretusredactie

Wat was je grootste uitdaging?
Mijn grootste uitdaging is toch wel de Incretus geweest. Sinds dit jaar is de Incretus namelijk volledig gedigitaliseerd. Als dé Juridische Faculteitsvereniging van de Vrije Universiteit willen wij met de tijd meegaan. Hierdoor is ervoor gekozen om geen fysieke uitgaven meer uit te brengen en daarvoor in de plaats alle artikelen op de website van de Incretus te plaatsen. Voorheen zat er veel tijd tussen het schrijven van de artikelen en het daadwerkelijk uitbrengen van het blad. Nu is het veel makkelijker voor de Incretusredactie om in te spelen op actualiteiten.

De uitdaging was voornamelijk om het nieuwe platform onder de aandacht van onze leden te brengen. Dit hebben wij voornamelijk gedaan door de artikelen die we op de Incretus plaatsen te promoten op Facebook en Instagram. Op deze kanalen hebben wij namelijk ontzettend veel bereik.

Dankzij de geweldige inzet van de Incretusredactie is naar mijn mening de digitale versie van de Incretus een succes geworden. Neem vooral een kijkje op Incretus.nl!

Contstitutieborrel 127ste bestuur

Welke eigenschappen kwamen goed van pas afgelopen jaar?
Wat mij vooral goed van pas is gekomen, is dat ik een harde werker ben. Naast het bestuur heb ik ook nog vakken uit mijn master gevolgd. Hiervoor was het noodzakelijk dat ik in naast de kantooruren, in de avond en in het weekend veel vrije tijd heb moeten opgeven om te kunnen studeren.

Daarnaast ben ik ook leergierig; wat mij erg heeft geholpen, aangezien je best wel in het diepe wordt gegooid aan het begin van je bestuursjaar. Voordat ik aan mijn functie begon had ik nog niet veel verstand van de ‘achterkant’ van een website en de ontwerpprogramma’s waar ik mee moest werken. Vele uren heb ik dan ook op Youtube gespendeerd met het bekijken van tutorial video’s.

Misschien wel de allerbelangrijkste eigenschap die ik heb, is een hart voor de vereniging. QBDBD heeft ontzettend veel betekend voor mijn studententijd en niks geeft meer voldoening dan mij volledig in te zetten voor deze prachtige vereniging.

Wintersport QBDBD 2019

Wat zou jij je geïnteresseerde voor een bestuursjaar bij QBD willen meegeven?
Laat je vooral niet afschrikken om te solliciteren. Het klinkt heel heftig om je full-time in te zetten voor een vereniging, maar je krijgt er zoveel voor terug. Naast dat een bestuursfunctie goed op je CV staat maak je heel veel nieuwe contacten, met onder andere kantoren, die zonder twijfel goed van pas kunnen komen in je verdere carrière. Ook maak je ontzettend veel leuke dingen mee. Aan het begin van het jaar heb je bijvoorbeeld een bestuursweekend, waar je de andere bestuursleden leert kennen, constitutieborrels van andere verenigingen en gedurende het jaar alle activiteiten van QBDBD.

Hof van Justitie Europese Unie

Wat heb je voornamelijk geleerd door je bestuursjaar?
Naast de dingen die ik heb geleerd door mijn functie als Bestuurslid Media, zoals het omgaan met ontwerpprogramma’s, het beheren van een website en het maken van foto’s, heb ik nog veel meer geleerd. Ik heb veel geleerd over het aansturen van een vereniging. Je werkt namelijk heel intensief in een team met je andere bestuursleden en je hebt veel verantwoordelijkheid met onder andere het begeleiden van commissies. Daarnaast is het een jaar geweest waar ik mij ontzettend heb ontwikkeld. Naast dat een bestuursjaar heel veel plezier met zich brengt, is het ook hard werken. Je leert omgaan met tijdsdruk; knopen door te hakken; prioriteiten te stellen; werken in teamverband en natuurlijk nog heel veel meer.

 

Ga jij mij volgend jaar opvolgen? Solliciteer uiterlijk 2 mei voor een functie binnen het 128ste bestuur door je motivatiebrief en CV naar qbdbd.rechten@vu.nl te mailen. Mocht je vragen hebben, dan kan je altijd naar de bestuurskamer komen of ons een berichtje sturen.