U bent hier:

In gesprek met Bestuurslid Media – Florine Schippers

Wat houdt jouw functie in en hoe zien jouw dagelijkse werkzaamheden eruit? Dit jaar heb ik een – wat mij betreft – super leuke functie mogen vervullen binnen het bestuur van QBDBD. Ik ben bestuurslid Media. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het promoten van de vereniging. Ik beheer de website en de social media-kanalen en ik maak foto’s op al onze evenementen. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan bovendien uit het begeleiden van twee commissies, waaronder de Incretusredactie, waarvan ik de hoofdredactrice ben. Samen met mijn redactie publiceer ik artikelen en aan het eind van het jaar verzorg ik de jaarlijkse almanak.

Wat maakt jouw functie zo leuk?
Binnen mijn functie kan ik allereerst al mijn creativiteit kwijt. Het ontwerpen van promotiemateriaal en fotograferen beschouw ik daarnaast als mijn hobby’s. Deze hobby’s mag ik nu dagelijks beoefenen en wie wil dat nou niet kunnen zeggen?


Recruitmentlunch

Wat was de grootste uitdaging voor jou binnen dit jaar?
Mijn grootste uitdaging dit jaar, was zeker weten om alle ballen hoog te houden. Een bestuursjaar kun je beschouwen als een fulltime baan: je moet als bestuurslid namelijk elke dag aanwezig zijn in de bestuurskamer en je begeleidt commissies. Daarnaast volgde ik elke periode vakken van mijn studie en werkte ik in de weekenden. Al met al was dit een erg druk jaar voor mij en vergde dit doorzettingsvermogen.
Bovendien hebben wij er als bestuur aan het begin van het jaar voor gekozen dat ik de posters voor de Feestcommissie zou maken. Normaal gesproken werd hier een grafisch ontwerper voor in dienst genomen, dus hier ben ik zeker de eerste maanden veel tijd aan kwijt geweest. Het maken van deze posters kan ik dus ook zeker als uitdaging bestempelen.

Welk moment uit het afgelopen jaar zal je altijd bijblijven?
De tijd dat ik nog onderdeel uitmaakte van het kandidaatsbestuur vond ik de leukste tijd van het jaar. Dit is de tijd waarin alles nog nieuw is: je wordt ingewerkt als bestuur en begint met het opstellen van je bestuursbeleid. Eind augustus volgen dan de VU Introductiedagen, waar je voor het eerst echt in het diepe wordt gegooid. Tijdens deze dagen is het van belang om nieuwe leden te werven voor de vereniging en hier zijn wij naar mijn mening in geslaagd. Kortom, een periode waar ik zeker met een gevoel van trots op terugkijk.


De bekendmaking

Welk aspect binnen jouw functie heeft jou het meest verrast?
Het heeft mij verrast hoe veel er van je verwacht wordt binnen een bestuursjaar. Mensen zien vaak niet in hoeveel tijd ik kwijt ben aan het ontwerpen van promotiemateriaal of het importeren en selecteren van foto’s die ik bijvoorbeeld tijdens een feest maak. Het was voor mij soms lastig om te bepalen waar ik mijn tijd aan wilde besteden. Het kan moeilijk zijn om prioriteiten te stellen, aangezien je niemand teleur wil stellen.

Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd dit jaar?
Ik houd me binnen mijn functie natuurlijk bezig met allerlei ontwerpprogramma’s en met het onderhouden van websites, een vaardigheid die zeker niet iedereen bezit, maar die ik dit jaar verder heb mogen ontwikkelen.
Verder vond ik het samenwerken met vijf andere vrouwen leerzaam. Als een volledig vrouwelijk bestuur noemden wij onze bestuurskamer gekscherend wel eens ‘het kippenhok’. Zo kon het soms echt voelen, aangezien je elke dag intensief met elkaar vergadert. Ook hier heb ik mee leren omgaan.


Nieuwjaarsgala Masquerade

Hoe denk je dat jouw bestuursjaar gaat kunnen bijdragen aan je toekomst?
Toen ik aan dit jaar begon was het voor mij persoonlijk nog onduidelijk welke kant ik op wilde met mijn studie. Van jongs af aan heb ik geroepen dat ik advocaat wilde worden. Door mijn bestuursjaar ben ik echter gaan nadenken: hoe kan ik mijn studie en mijn creatieve kant combineren? Hoewel ik nog steeds zoekende ben, ben ik er wel achter gekomen dat er meer is dan alleen de advocatuur.

Over welke eigenschappen moet jouw opvolger beschikken en wat zou jij aan geïnteresseerden willen meegeven?
Mijn opvolger moet mijns inziens creatief, stressbestendig en geduldig zijn. Daarnaast moet je als bestuurslid Media oog hebben voor een stukje marketing: hoe kun je evenementen zo goed mogelijk onder de aandacht brengen? Tot slot moet je voorzichtig omgaan met de apparatuur die je gebruikt, zoals kostbare fotocamera’s.
Als bestuurslid in het algemeen moet je natuurlijk hart voor de vereniging hebben en beschikken over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik hoop dus ook echt dat mijn opvolger deze kwaliteiten bezit!


De kerstfoto

Meld je uiterlijk 8 mei aan voor een functie binnen het 129ste bestuur! Stuur een e-mail met je motivatiebrief en cv naar qbdbd.rechten@vu.nl en solliciteer.