U bent hier:

De voorzitter aan het woord – Sanne de Bever

Wat houdt jouw functie in en hoe zien jouw dagelijkse werkzaamheden eruit?
Als voorzitter houd ik mij bezig met het leiden van het bestuur, dus ik zorg ervoor dat ik weet wat er speelt binnen mijn bestuur en binnen de commissies. Daarnaast vertegenwoordig ik QBDBD binnen de VU, dus ik onderhoud het contact met de faculteit en de andere verenigingen van de VU.

Wat maakt jouw functie zo leuk?
De afwisseling! Als voorzitter is iedere dag anders: de ene dag heb je vergaderingen met verschillende instanties binnen de VU, zoals de Universitaire Studentenraad of de decaan van de faculteit en de andere dag ben je bezig met het begeleiden van mijn bestuursleden of juist mijn commissie, het International Student Committee. Deze afwisseling maakt dat de dagen in rap tempo voorbij vliegen.

VU Introductiedagen

Wat was de grootste uitdaging voor jou binnen dit jaar?
Het snel moeten schakelen. Ingrijpende gebeurtenissen volgen elkaar snel op, dus er is soms geen tijd om ergens uitgebreid bij stil te staan. Een goed voorbeeld is de opkomst van het Coronavirus. Dit ging zo snel, dat wij in elk opzicht razendsnel moesten schakelen als bestuur, het overzicht moesten bewaren en toch helder moesten blijven communiceren tegenover elkaar en de leden.

Welk moment dit jaar zal je altijd bijblijven?
Een bestuursjaar vliegt voorbij en is gevuld met memorabele momenten. Als ik dan een bepaald moment zou moeten kiezen dat mij altijd bij zal blijven, dan is dit onze constitutieborrel! Ik had hier een lange tijd zo onwijs tegenop gezien dat het me op de avond zelf juist heel erg meeviel. Het voelde echt als een eer dat zoveel dierbaren en andere besturen uit heel Nederland afreizen om jou en je bestuur te komen feliciteren.

De constitutieborrel

Welk aspect binnen jouw functie heeft jou het meest verrast?
Het heeft mij verrast hoe onwijs veel je kunt leren  over de vereniging, je medebestuursleden en over de VU zelf. De dagen zijn nooit saai en er is altijd wel iets waar je meer over te weten kunt komen.

Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd dit jaar?
De meest waardevolle les die ik dit jaar heb geleerd, is het verder kijken dan je eigen standpunt in bepaalde zaken. Als persoon vorm je snel een mening, ik denk dat dat erg menselijk is. Dit jaar heb ik geleerd om een stuk verder te kijken dan mijn eigen mening en problemen of obstakels zo op een hele andere manier te benaderen.

Eerstejaarsweekend naar Antwerpen

Hoe denk je dat jouw bestuursjaar gaat kunnen bijdragen aan je toekomst?
Ik denk dat het samenwerken met verschillende persoonlijkheden en typen mensen een zeer waardevolle les zal zijn voor mijn toekomst. Daarnaast leg je uiteraard veel contact met verschillende soorten kantoren, instanties en organisaties, wat erg interessant kan zijn voor het verdere verloop van je carrière.

Over welke eigenschappen moet jouw opvolger beschikken en wat zou jij aan geïnteresseerden willen meegeven?
Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat een voorzitter communicatief sterk is en goed overzicht kan houden: je moet er immers voor zorgen dat het gehele bestuur goed op de hoogte is van hun eigen taken, maar ook weet wat hun medebestuurders bezighoudt. Daarnaast zou ik aan alle geïnteresseerden willen meegeven: grijp een kans als deze met beide handen aan! Je leert onwijs veel in een hele korte tijd. Het jaar vliegt voorbij, soms zie je het echt even niet meer zitten, maar juist ieder moment maakt het tot een prachtig en onvergetelijk jaar.


Pleitworkshop

Meld je uiterlijk 8 mei aan voor een functie binnen het 129ste bestuur! Stuur een e-mail met je motivatiebrief en cv naar qbdbd.rechten@vu.nl en solliciteer.