U bent hier:

De Incretusredactie stelt zich voor!

Florine Schippers – Hoofdredactrice

Beste lezers,
Mijn naam is Florine Schippers. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Ik studeer Rechtsgeleerdheid aan de VU en dit jaar mag ik mijzelf binnen QBDBD Bestuurslid Media noemen. Het bestuurslid Media is verantwoordelijk voor alle social media, de website en de foto’s van de activiteiten. Hiernaast ben ik de hoofdredactrice van de Incretus; het verenigingsblad van QBDBD. De Incretus kent sinds vorig collegejaar geen fysieke uitgaven meer. De artikelen worden dan ook online gepost, zodat deze toegankelijker zijn voor al onze leden.

Mijn loopbaan binnen QBD begon bij mijn eerste commissie, het Eerstejaarscollectief. Voor mij gold dit als een toegankelijke eerste commissie en een leuk opstapje naar het verdere werk voor de vereniging. Samen met mijn commissie organiseerden wij ‘Aftertentamenborrels’ en een juridische activiteit voor de eerstejaarsstudenten.
Na mijn eerste jaar besloot ik dat ik mijn actief lidmaatschap graag wilde verlengen. Hier kreeg ik de kans voor binnen de commissie Studiereis 1-2. Afgelopen jaar heb ik zodoende met mijn commissiegenoten een reis georganiseerd naar Tallinn in Estland.
Al snel na deze twee jaar merkte ik dat ik hart voor de vereniging had en mij verder wilde inzetten voor QBDBD. Dit doe ik momenteel binnen het bestuur. Binnen mijn functie begeleid ik ook twee commissies: commissie Studiereis 1-2 en de Incretusredactie.

Dit jaar hebben wij weer een enthousiaste redactie samengesteld. Samen met mijn redactieleden hoop ik te allen tijde garant te staan voor juridisch inhoudelijke artikelen. Wij hopen met actuele onderwerpen de lezer aan te spreken en ook dit jaar kwaliteit te blijven waarborgen. Bovendien wil ik het hele jaar graag openstaan voor alle onderwerpen die mijn redactieleden aandragen, zodat zij de vrijheid krijgen om te schrijven over studiegerelateerde onderwerpen die hen daadwerkelijk interesseren en bezighouden.
Het verenigingsblad zal moeten blijven bijdragen aan de ontwikkeling van onze leden, die door het lezen van onze artikelen – hopelijk – aan het denken worden gezet.  Van interviews tot artikelen over buitenlandervaringen en van opiniestukken tot artikelen over de vereniging: de Incretus biedt het aan! Blijf dus vooral op de hoogte van onze uploads door de website en de Facebookpagina in de gaten te houden.

Nu rest mij niets anders dan u veel leesplezier toe te wensen.

Florine Schippers
Hoofdredactrice Incretus en Bestuurslid Media 2019-2020

Danäe Richard – Eindredactrice

Hallo! Mijn naam is Danäe en ik ben 20 jaar oud. Momenteel studeer ik voor het vierde jaar aan de VU, ik ben begonnen met Criminologie en ben daar een jaar later tevens Rechtsgeleerdheid bij gaan studeren. Tot op heden bevalt mij dit zeer goed. Op dit moment zit ik in Vancouver, Canada, voor mijn minor Criminologie. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te bootcampen, mezelf gitaar te leren spelen en met vrienden af te spreken. Het lijkt mij erg leuk om jullie een inkijkje te kunnen geven in mijn leven hier. Als ik terug ben in januari zal ik mij focussen op actuele juridische kwesties en hierover schrijven. Veel leesplezier!


Guido Brandt – Secretaris

Ik ben Guido Brandt. Ik zit op dit moment in de eindfase van de bachelor en begin volgend jaar (waarschijnlijk) aan de master Arbeid en Onderneming. De afgelopen jaren heb ik me vooral bezig gehouden met het organiseren van activiteiten en reizen voor QBDBD. Na iets meer dan drie jaar leek het me leuker om me met een meer inhoudelijke kant bezig te houden: de Incretusredactie.

Hoe cliché het ook klinkt, het recht verandert inderdaad continu. Samen met de rest van de redactie proberen ik een deel van het veranderde recht in kaart te brengen. Ik wens u, de lezer, dan ook veel plezier met het lezen van onze publicaties!



Michelle van Borkulo – Redactielid

Beste lezers van de Incretus,
Ik ben Michelle en maak dit jaar deel uit van de van de leukste commissie binnen QBDBD, namelijk de Incretusredactie!
Dit jaar zullen wij met de commissie proberen te schrijven over onderwerpen die ons als (rechten)studenten erg interesseren. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om over actuele onderwerpen te schrijven.
Ik zit zelf in mijn laatste jaar van mijn bachelor rechtsgeleerdheid, loop ik nu fulltime stage en ben druk ik bezig met het schrijven van mijn scriptie. Volgend jaar wil ik mijn master Strafrecht gaan volgen aan de VU. Ik ben 22 jaar, al 4 jaar lid van QBDBD en woon in Amsterdam. 

Hopelijk hebben jullie nu een beetje een idee gekregen over wie ik als persoon ben en ik verheug me erop om dit jaar een paar interessante stukken te gaan schrijven! 

Groetjes,
Michelle 



Joëlle Hofstee – Redactielid

Mijn naam is Joëlle Hofstee, 22 jaar en kom uit Utrecht. Ik studeer sinds 2017 aan de VU en ben toen gestart met de opleiding Criminologie. Sinds dit jaar ben ik ook de bachelor Rechtsgeleerdheid gaan volgen, omdat ik wat extra’s wilde en eigenlijk nog wel even een tijdje wilde studeren. Ik woon sinds kort ook op Uilenstede en heb het daar erg naar mijn zin. Ik weet nog niet zo heel goed wat ik precies wil met de studies die ik nu doe, maar vind het zeker erg interessant en wil wel zeker die richting op. Voornamelijk strafrecht vind ik erg interessant. Ik denk dan ook dat ik door actief lid te zijn bij QBDBD goed verder kan onderzoeken wat ik precies allemaal leuk vind en waar mijn interesses liggen. Verder probeer ik naast m’n studie nog te fitnessen en ben ik een muziekliefhebber en bezoek ik ook regelmatig festivals.