U bent hier:

De ervaringen van Bestuurslid Ledenservice – Nadine Koster

Wat houdt jouw functie in en hoe zien jouw dagelijkse werkzaamheden eruit?
Het bestuurslid Ledenservice is voorzitter van de stichting ledenservice QBDBD. De verkoop van studieboeken en samenvattingen geschiedt via deze stichting. Als voorzitter van de stichting ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding, onderhoud ik het contact met de VU boekhandel en onderhoud ik het contact met de aanbieder van de samenvattingen. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de leden. Het bestuurslid Ledenservice is tevens voorzitter van de commissie Ledenservice. Vanuit de functie als voorzitter van de commissie ledenservice ben ik, naast de normale voorzitterstaken binnen een commissie, verantwoordelijk voor het inroosteren van de commissieleden in de boekwinkel. Verder organiseert de commissie ledenservice de altijd gezellige WoMiBo’s. Natuurlijk begeleid ik net zoals mijn medebestuursleden ook nog andere commissies. Dit jaar begeleid ik met veel plezier de Lezingen- en Alumnicommissie en de Goede doelen- en Duurzaamheidscommissie. Overigens heb ik mij dit jaar ook veel bezig gehouden met de organisatie van verenigingsbrede evenementen en activiteiten.

Wat maakt jouw functie zo leuk?
Mijn functie is ontzettend leuk en dat komt omdat mijn werkzaamheden heel gevarieerd zijn. Van het bezig zijn met de boekhouding van de stichting en het inroosteren van de commissieleden, wat vaak tijdrovende en technische bezigheden zijn, tot het organiseren van borrels en activiteiten. Daarnaast ben ik ook nog veel bezig met het onderhouden van het contact met mijn verschillende commissies. Ik ben nooit één dag bezig met dezelfde bezigheden en dat vind ik ontzettend fijn!


Wintersport

Wat was de grootste uitdaging voor jou binnen dit jaar?
De grootste uitdaging dit jaar was de overstap naar een nieuw boekhoudprogramma. Ik heb dit programma zelf moeten inrichten en dat was best een moeilijke puzzel: ik had nog totaal geen ervaring met boekhouden. Daarnaast was het een uitdaging om op zoek te gaan naar een fout in mijn boekhouding als er iets niet klopte: het vergt veel concentratie en precisie om een fout van enkele euro’s in je boekhouding op te sporen.

Welk moment dit jaar zal je altijd bijblijven?
Hoewel ik erg opzag tegen de constitutieborrel, was het een avond die me altijd bij zal blijven. Op de constitutieborrel kwamen veel besturen uit heel Nederland naar Amsterdam om ons te feliciteren met de aanstelling van het 128e bestuur van QBDBD. Deze avond voelde als een soort verjaardag, waar ieder bestuur mij ontroerde met mooie woorden over hoe ze ons als bestuur de maanden voorafgaand aan de constitutieborrel hadden meegemaakt.


De constitutieborrel

Welk aspect binnen jouw functie heeft jou het meest verrast?
Ik heb me in de jaren voorafgaand aan mijn bestuursjaar nooit gerealiseerd dat de functie ledenservice zo belangrijk is voor de vereniging. Het gros van onze leden is lid vanwege de boekenkorting die wij hen kunnen bieden en als bestuurslid Ledenservice faciliteer ik deze korting. Daarnaast sta ik in nauw contact met een groot deel van onze leden. Ik zie mijn bestuursfunctie dan ook als een soort frontoffice van de vereniging en dat had ik aan het begin van het jaar niet verwacht. 

Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd dit jaar?
Ik heb mezelf beter leren uiten. Voor dit jaar vond ik het moeilijk om aan te geven hoe ik me voelde, zeker als ik een keertje niet zo goed in m’n vel zat. Omdat je tijdens een bestuursjaar nauw samenwerkt, is het van belang dat je medebestuursleden weten hoe je je voelt en wat er n je leven speelt.


WoMiBo met de commissie Ledenservice

Hoe denk je dat jouw bestuursjaar gaat kunnen bijdragen aan je toekomst?
Een bestuursjaar is een ontzettend mooie toevoeging aan je CV. Daarnaast is het een klein uitstapje naar je latere werkleven. Je leert om stil te staan bij zaken die op het eerste oog niet belangrijk lijken, je leert samenwerken, je leert om te gaan met tegenslagen en successen. Maar bovenal leer je plezier te hebben in wat je doet. Juist omdat ik al deze dingen heb mogen leren heeft dit bestuursjaar op vele vlakken bijgedragen aan mijn toekomst.

Over welke eigenschappen moet jouw opvolger beschikken en wat zou jij aan geïnteresseerden willen meegeven?
Mijn opvolger moet vooral ondernemend, verantwoordelijk en sociaal zijn. Ik zou aan geïnteresseerden willen meegeven dat een bestuursjaar een onvergetelijke en mooie ervaring is, die ik in ieder geval niet had willen missen!


Valentijnsborrel

Meld je uiterlijk 8 mei aan voor een functie binnen het 129ste bestuur! Stuur een e-mail met je motivatiebrief en cv naar qbdbd.rechten@vu.nl en solliciteer.