U bent hier:

De activiteitenreis naar Londen!

Maandagochtend 5 juni zijn wij op onze laatste reis van het academisch jaar vertrokken! Graag neem ik jullie mee in onze reis naar de bruisende stad Londen. 

 

5 juni

Om 05:45 uur stond iedereen vol verwachting op Amsterdam Centraal om met de trein naar Londen te gaan, maar helaas liep dat anders dan verwacht. Door een grote storing bij ProRail konden er geen treinen vertrekken van en naar Amsterdam, en werd dan ook de EuroStar die wij zouden nemen definitief gecanceled. De sfeer zat er gelukkig nog goed in. Uiteindelijk zijn we met de FlixBus naar Brussel gegaan en hebben we vanaf hier alsnog de EuroStar naar Londen kunnen nemen. Rond 21.00 uur zijn wij dan eindelijk aangekomen bij het hostel.

 

6 juni 

Dinsdag begonnen wij de dag vroeg om het kantoor van Houthoff te bezoeken in Londen! Hier hadden wij een informeel koffiemoment met de Nederlandse advocaten die werkzaam zijn in Londen. Alle leden konden hier hun vragen stellen over het werk en het leven van de advocaten in Londen. Meerdere advocaten zijn komen vertellen over hun werk in zowel Londen als voorheen in Nederland.

 

Na het bezoek aan Houthoff hebben wij een city tour gedaan. De commissie heeft ons langs de grootste toeristenattracties van de stad geleid. Zo zijn we meer te weten gekomen over onder andere Buckingham Palace, The Elizabeth Tower met de Big Ben en de Houses of Parliament.

 

In de avond hebben wij met elkaar spellen gespeeld in het Greenwich park om geld op te halen voor het goede doel. Het opgehaalde bedrag ging naar het goede doel Jantje Beton, die zich inzet voor meer speelkansen- en ruimte voor kinderen. We hebben ons ontzettend vermaakt en daarnaast een mooi bedrag voor het goede doel opgehaald.

 

7 juni

Woensdagochtend hebben wij een bezoek gebracht aan het Natural History Museum. Deze staat vooral bekend om zijn grote collectie dinosaurusskeletten, maar dit museum is alles behalve stoffig. Verder is er ook een kolossaal walvisskelet aan het plafond gemonteerd, en is er veel te zien over hoe de aarde zich heeft ontwikkeld.

‘s Middags zijn wij naar de Nederlandse ambassade in Londen geweest. Hier hebben wij voornamelijk geleerd over het stichten van een start-up in het Verenigd Koninkrijk en waar de ambassade je bij zou kunnen helpen tijdens de oprichting.

 

8 juni 

Donderdag hebben wij in de middag een bezoek gebracht aan NautaDutilh in Londen. De Nederlandse recruiters waren voor ons overgekomen vanuit Amsterdam en samen met de advocaten die in Londen werkzaam zijn, zijn wij meer te weten gekomen over het kantoor. Wij hebben eerst aan de hand van een ‘Wheel of Privilege and Power’ een open gesprek gehad over diversiteit en inclusiviteit en hoe bepaalde uiterlijke kenmerken je privileges zouden kunnen geven.

Hierna hebben wij een onderhandelingscasus uitgewerkt en hebben onze leden samen, na flink onderhandelen, een akkoord gesloten.

Na het formele gedeelte zijn wij met de hele groep naar een Engelse Pub gegaan en hier hebben wij nog op informele wijze met de advocaten en recruiters van NautaDutilh kunnen spreken. Verschillende partners konden ons veel vertellen over hun verhuizing naar Londen en de transitie van het werken in Nederland naar het werken in Londen. 

 

9 juni

Vandaag hebben wij kunnen een vrije dag gehad in Londen. Het enige wat op de planning stond was het afscheidsdiner! Hier hebben wij kunnen genieten van meerdere Italiaanse voorafjes en heerlijke pizza’s om met elkaar te delen. 

 

10 juni

Zaterdagochtend stond de wekker alweer vroeg om uit te checken bij het hostel. Om 11:00 uur vertrok de EuroStar en om 16:15 uur kwamen wij veilig aan op Amsterdam Centraal. De laatste reis van het collegejaar was zeer geslaagd en alle deelnemers kijken er zeer positief op terug!