U bent hier:

Bestuurslid Extern/AJB deelt haar verhaal – Babeth Vriend

Kan jij jouw functie kort beschrijven?
De functie Extern/AJB is een uitdagende functie. Niet alleen ben je bezig met de acquisitie van QBD, maar je bent ook verantwoordelijk voor de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen. Niet niks dus. Als bestuurslid Extern ben je constant bezig met nieuwe ontwikkelingen. Je onderhoudt contact met de partners van QBD en je bent altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden. Dit terwijl je een bestuur voor de AJB samenstelt en je met hen een jaar lang bezig bent met de organisatie van de bedrijvendagen.

Naast je functie als bestuurslid Extern/AJB ben je natuurlijk ook een bestuurslid in het algemeen. Dit uit zich in algemene taken die ieder bestuurslid op zich kan nemen, van het organiseren van algemene events tot het opstellen van documenten. Assertiviteit is belangrijk en moet dus ook bij ieder bestuurslid aanwezig zijn, zodat de taakverdeling gelijk blijft.

Waarom paste deze functie goed bij mij?
Als persoon ben ik ondernemend, assertief en niet op mijn mondje gevallen. Charisma en sociale vaardigheden zorgen voor een wederzijds respect en een gunfactor tussen mij en de partners. Het is belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft, wat zorgt dat je dat ook kan overbrengen op je bestuursgenoten en partners. Openheid is daarin doorslaggevend. Zeg wat je denkt, maar doe dit altijd met het belang van de vereniging en de stichting voorop. Samenwerken is een van de dingen die je goed moet kunnen en wat ik altijd met veel plezier doe. Dit niet alleen met mijn bestuursgenoten van QBD, maar ook met die van de AJB. In twee besturen zitten is natuurlijk een uitdaging, daarom moet er goed geschakeld worden.

Wat zou ik mijn opvolger willen meegeven?
Zoals ik hierboven ook al kort noemde: blijf vooral dicht bij jezelf. In het bestuursjaar word je overgoten met besturendagen, CoBo’s, gala’s, werk en andere activiteiten. Dit is geweldig, maar ook druk. Soms kan je jezelf verliezen in al het leuke van een bestuursjaar, maar ook in de drukke agenda. Daarom is het belangrijk om altijd te luisteren naar je eigen gevoel. Zo maak je weloverwogen keuzes en blijf je dicht bij je eigen basis. Dit zorgt ervoor dat je gefocust blijft en dat je naar je doel toe kan werken.

Wat vond ik het meest waardevol aan mijn bestuursjaar?
Er is niet één specifiek ding dat ik het meest waardevol vond aan mijn bestuursjaar. Ten eerste vond ik het samenwerken met anderen heel waardevol. In mijn geval zowel bij QBDBD als bij de AJB. Het is een heel intens jaar waar je met vijf andere personen probeert om de vereniging/stichting een boost te geven. Nieuwe ideeën om de instanties vooruit te helpen en te innoveren. Je leert je bestuursgenoten echt goed kennen; dat is niet altijd even makkelijk, maar het maakt de band wel heel sterk.

Daarnaast vond ik mijn eigen ontwikkeling dit jaar heel waardevol. Op de een of andere manier word je echt ouder en wijzer. Dit komt misschien deels door het samenwerken met anderen, maar ook zeker door hard werken voor de doelen die je gesteld hebt. Ten slotte vind ik het waardevol dat ik ergens op terug kan kijken met trots. Ik heb me nu al bijna een heel jaar ingezet voor de vereniging en de stichting en ik denk dat dit een ervaring is die je nooit zal vergeten. Over twintig jaar zal ik deze ervaring nog koesteren.

Wat is mijn motto van afgelopen jaar geweest?
‘’Inkakken is doorpakken’. Meestal wordt dit natuurlijk geassocieerd met het uitgaansleven, waar dit overigens ook mijn motto is, maar dit is ook belangrijk geweest in mijn bestuursjaar. Er zijn weken waarin weinig slaap en veel werk nou eenmaal voor komt, dat is niets nieuws onder de zon. Belangrijk is om op het moment dat je denkt dat je je taken minder goed uitvoert of hebt uitgevoerd, door te pakken en te kijken naar nieuwe kansen en verbeteringen. Houd een scherpe blik en zet je altijd met de volle 100% in.

Ga jij mij volgend jaar opvolgen? Solliciteer uiterlijk 2 mei voor een functie binnen het 128ste bestuur door je motivatiebrief en CV naar qbdbd.rechten@vu.nl te mailen. Mocht je vragen hebben, dan kan je altijd naar de bestuurskamer komen of ons een berichtje sturen.