U bent hier:

EersteJaarsWeekend 2024

EersteJaarsWeekend.

De eerste weken van het academisch jaar zitten er alweer op. Nu iedereen langzaamaan zijn draai heeft gevonden in het studeren, was er gelegenheid voor het eerstejaarsweekend. Dit weekend wordt elk jaar georganiseerd om de eerstejaarsstudenten de kans te geven elkaar beter te leren kennen. Na al dat harde studeren was het tijd voor ontspanning en gezelligheid. En gezellig was het zeker!

In de namiddag verzamelden we ons op het welbekende Gustav Mahlerplein om gezamenlijk af te reizen naar de levendige stad Rotterdam. De sfeer zat er vanaf de treinreis goed in, en er was genoeg tijd om bij te praten en plannen te smeden voor de avond die voor ons lag.

Burgers en gezelligheid

Eenmaal aangekomen in de stad, checkten we in bij het hostel. Na een korte stop en kennismaking met de kamergenoten, was het tijd voor het diner. Op locatie genoten we van heerlijke drankjes en smakelijke burgers, uiteraard vergezeld door een grote schaal friet.

Na het diner had iedereen de vrijheid om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Veel deelnemers namen eerst even de tijd om bij te komen en zich klaar te maken voor de avond. In verschillende groepen trokken we de stad in. Van gezellige bars tot een avond vol ABBA hits; we dansten als echte dancing queens de nacht door.

Op naar de Euromast

De volgende ochtend begon vroeg. Na een stevig ontbijt gingen we op pad. Naast de gezellige activiteiten stonden er ook culturele uitstapjes op het programma. Een weekend in Rotterdam is immers niet compleet zonder een bezoek aan de Euromast. Voor sommigen was de hoogte een uitdaging, maar die werd met succes overwonnen! Naast het bewonderen van het uitzicht vanaf het platform, was er ook de mogelijkheid om de Euroscoop in te gaan. Begeleid door een boeiende voice-over werden we naar de top van de Euromast gebracht en genoten we van een adembenemend uitzicht over Rotterdam.

Na dit culturele avontuur had iedereen vrije tijd om te lunchen of op eigen houtje de stad verder te ontdekken. Toen iedereen weer opgeladen was, volgde er een stadstour. Van historische kerken tot de iconische Markthal en zelfs een surfspot midden in de stad; we kregen een veelzijdige kijk op Rotterdam. Uiteraard mochten de beroemde kubuswoningen niet ontbreken.

Na de stadstour was het tijd om de energie in de groep terug te brengen met het favoriete spel van QBDBD: flunkyball. Het ging er fanatiek aan toe, en iedereen streed om de overwinning. Ondanks dat sommigen het niet zo nauw namen met de regels, was het een gezellige en sportieve middag.

Laatste avond

Toen brak de laatste avond van het weekend alweer aan, die iedereen naar eigen wens kon invullen. Na het diner, dat in verschillende groepjes werd genuttigd, begon het nachtleven opnieuw. Van dansen tot een potje poolen, de avond werd in stijl afgesloten.

Helaas kwam er een einde aan het avontuur. Na een vol en geslaagd weekend werden de spullen ingepakt en de bedden afgehaald. Bij de receptie werd iedereen bedankt voor de gezelligheid, waarna iedereen vrij was om naar huis te gaan.

Het was wederom een geslaagd weekend. Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, bestaande banden zijn versterkt, en de nieuwe QBDBD’ers hebben een warm welkom gekregen.