U bent hier:

Activiteitenreis 2024: Parijs

Na Barcelona en Kaapstad was nu Parijs aan de beurt! Tijd voor de activiteitenreis 2024, een reis vol met avonturen, cultuur en onvergetelijke ervaringen. De deelnemers moesten vroeg uit de veren, we verzamelden namelijk om 06:35 uur bij station Sloterdijk. Hier werden wij opgewacht door een Flixbus die ons door Nederland, België en Frankrijk naar Parijs zou brengen. Na veel gesnurk en gezellige gesprekken onderweg, arriveerden we in de middag in Parijs! Nadat de koffers waren uitgepakt en de deelnemers opgefrist waren, was het tijd om te wandelen naar La Cantine Arkose Montreuil. Hier werd het welkomstdiner georganiseerd. Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten, konden we in een andere ruimte van La Cantine de finale van de UEFA Champions League kijken. Met veel passie, gejuich en enthousiasme hebben we naar deze wedstrijd gekeken.

De volgende dag stond een geweldig bezoek aan het Louvre op de planning! Om 13:20 uur verzamelden we bij de bekende driehoek van het Louvre. In het museum konden we een ongelooflijke hoeveelheid kunst aanschouwen, zoals de Mona Lisa, Venus van Milo en La Liberté guidant le peuple. De rest van de middag kon iedereen op eigen voorkeur invullen. Sommigen kozen ervoor om in het museum te blijven, terwijl anderen graag terrasjes opzochten of naar de bekende winkelstraten gingen. ’s Avonds is een groot deel van de groep naar de Eiffeltoren gegaan om hier af te tellen voor de verjaardag van een van de leden.

Op maandag 3 juni stond na het ontbijt een veelbelovende wandeling langs de Seine op het programma. We verzamelden voor de Notre Dame, waar de groep door tweeën werd gedeeld. De groepen liepen aan verschillende kanten van de Seine en kregen uitleg over de bezienswaardigheden door de tour guides (commissieleden). Na een wandeltocht en een aantal pauzes om mooie foto’s te maken, waren we opnieuw bij de Eiffeltoren beland. Voordat we onder de Eiffeltoren aan een lunch konden beginnen, werd getest hoe goed de beide groepen hadden opgelet tijdens de tour. Er werd een quiz gehouden en het winnende team zou een fles bubbels krijgen bij de lunch. Tijdens de wandeltocht is door de tour guides ook fooi gevraagd. De opbrengsten hiervan zijn naar Amnesty International gegaan, waar we later op de dag ook een bezoek aan hebben gebracht. Tijdens dit bezoek hebben we informatie gekregen over de werkzaamheden van Amnesty en is ons verteld over recente projecten waar aan gewerkt is. De dag werd beëindigd met potjes flunkyball in een park vlak bij ons hotel.

Woensdag was een vrije dag, waardoor de deelnemers van de reis op eigen initiatief de stad verder konden ontdekken. Activiteiten als shoppen, diverse musea bezoeken en foto’s maken, stonden hoog op de agenda. Ook is het Paleis van Versailles bezocht, waar de pracht en praal van de Franse monarchie tot leven kwam. De weelderige zalen, zoals de Spiegelzaal, en de uitgestrekte tuinen met hun fonteinen en beelden, lieten een blijvende indruk achter. De dag werd afgesloten met een diner bij Bouillon, waar de Franse chefs heerlijke gerechten hadden bereid.

De volgende ochtend ging de wekker op tijd, want het was helaas tijd om weer met de bus naar Amsterdam te vertrekken. De laatste reis van dit verenigingsjaar zat er helaas op, maar we namen fantastische herinneringen en nieuwe vriendschappen mee naar huis.