U bent hier:

QBDBD Reis 1-2 2024: Barcelona 

Op de vroege ochtend van 3 april was het eindelijk zover: de QBDBD Reis 1-2 van 2024 was begonnen. De bestemming, zoals iedereen inmiddels ongetwijfeld weet, was het prachtige Barcelona. De taak was dus aan 30 QBD’ers, waar ik deel van uitmaakte, om zo veel mogelijk te genieten namens de hele vereniging in het zonnige Barcelona. Ik kan je verzekeren, dat is wel goedgekomen. In dit artikel zal ik jullie een leuke samenvatting bieden van een onvergetelijke reis.

Woensdag 03 april

Oh, wat waren we allemaal moe toen we ons om 03.00 uur verzamelden bij de Burger King op Schiphol voor ons grote avontuur naar Barcelona! Gelukkig stonden we er bij aankomst weer helemaal enthousiast bij, na een broodnodige powernap in het vliegtuig. In de Catalaanse hoofdstad bracht een bus ons naar het hostel. Na wat ontspanning en een snelle hap was het alweer tijd voor een city walk om nooit te vergeten. Deskundige gidsen wisten ons heel veel te vertellen over de, soms wat grimmige, geschiedenis van Barcelona die je misschien niet zo snel zou horen op school. Ons welkomstdiner om 19.00 uur bij Dune Taperia beloofde een smakelijke start van onze reis. De tapas was heerlijk en de sangria smaakte goed, waarmee de eerste dag tot een einde kwam.

Donderdag 04 april

Een rustige ochtend gaf ons de tijd om uit te slapen en daardoor kon iedereen in zijn eigen tempo de dag starten. Zo konden we winkelen en enkele bezienswaardigheden van Barcelona verkennen. In de middag stond een kantoorbezoek op de agenda bij “Otis Legal Group”. Dit bleek een niche, maar zeer interessant kantoor te zijn, aangezien ze zich specialiseren in praktische juridische zaken die met Nederlanders in Spanje te maken hebben. Het kantoor hield zich bijvoorbeeld bezig met Nederlanders die voornemens zijn een huis te kopen in Spanje en biedt hulp bij de te nemen stappen. Dit werd vervolgd door een niet te missen evenement in een heel mooi Parc de la Ciutadella. QBDBD x Flunkyball! Hierna werd er lekker gefeest bij het fantastische "Razzmatazz", momenteel een van de populairste clubs in Barcelona. Dat is begrijpelijk, want de club heeft verschillende ruimtes met muziek als techno, maar ook pop. Ook konden we op het dak bij elkaar komen en een drankje doen. Kortom, alles wat je wilt, was daar te vinden. 

Vrijdag 05 april

Vroeg uit de veren voor een dag vol avontuur! Er stond een bezoek aan de Spaanse Orde van Advocaten op het programma. Daar maakten we kennis met de medewerkers en kregen we een rondleiding door hun prachtige pand. Inclusief hun schitterende juridische bibliotheek, die nog steeds in gebruik is. Na de lunch werden we verwacht bij het parlement van Catalonië voor een rondleiding en een uitleg over de democratie in Catalonië.

Zaterdag 06 april

Cultuur snuiven in het Picasso Museum! We stonden versteld van hoeveel verschillende gezichten de schilder heeft aangenomen gedurende zijn carrière. In het mooie, historische gebouw stond de bijna volledige collectie tentoon met informatie over het leven van de schilder en de inspiratie voor zijn werken. De dag was een boeiende duik in de kunstgeschiedenis.

Zondag 07 april

Een perfecte afsluiting voor de dag was een heerlijke wijnproeverij bij Vivinos Barcelona! Voor de Ajacieden onder ons kwam de wijnproeverij net op het juiste moment, er was na de Klassieker een vieze smaak weg te spoelen. Gelukkig konden we genieten van vijf Spaanse wijnen en werd ons uitgelegd hoe deze worden gemaakt. We kregen ook nog wat hapjes die bij de wijnen pasten. In de avond zijn we de warme gezelligheid van Barcelona op gaan zoeken, bij verschillende restaurants en bars.

Maandag 08 april

Een vrije dag om op eigen houtje Barcelona te verkennen en de laatste indrukken op te doen. Een paar van ons zijn naar het spectaculaire Montserrat gegaan, terwijl anderen hun eigen plan trokken. De laatste avond was wat rustiger, mensen bleven lekker knus in het hostel kletsen of zijn nog even een keertje ergens gaan eten. Een enkeling die nog genoeg energie over had, is teruggegaan naar het park voor een tweede ronde Flunkyball.

Dinsdag 09 april

Met pijn in ons hart namen we afscheid van Barcelona en vlogen we terug naar Nederland. We moesten op tijd klaar staan bij ons hostel voor de bus van 05.30 uur, want anders werd het een last minute Uber-avontuur! De buschauffeur was denk ik zelf ook een beetje moe, want die kwam wat later dan gedacht. Geen zorgen, we zijn allemaal heelhuids teruggekomen in Nederland. 

Zoals jullie kunnen lezen, was het zeker een week om nooit te vergeten. Ik zelf zou nogmaals het bestuur en de commissie willen bedanken voor hun inzet en goede zorg. Het was een week vol herinneringen, nieuwe vriendschappen en onvergetelijke ervaringen in de wereldstad die Barcelona zeker is!